sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Lomalle? Tule tänne!

Onko ensi syksyn tai talven suunnitelmissa loma jossain lämpimässä? Salli minun ehdottaa, että Kanariansaarten tai Thaimaan sijaan harkitsisit rantaelämää Khorfakkanissa. Tässä muutama perustelu ehdotukselleni:

1) Oceanic Khorfakkan Resort and Spa -hotelli

Sanoisin, että tärkein syy tulla näille kulmille lomailemaan on se, että täällä pääsee majoittamaan tasokkaaseen hotelliin maksamatta itseään kipeäksi - toisin kuin vaikkapa Dubaissa. Olemme vierailleet hotellilla lähes päivittäin reilun neljän kuukauden ajan, enkä kerta kaikkiaan löydä mitään valittamista mistään. En ole elämäni aikana käynyt sadoissa hotelleissa, mutta jokusessa kuitenkin, eikä missään ole henkilökunnan ystävällisyys, palvelujen taso, siisteys ja kaiken mahdollisen huomioiminen ollut tätä luokkaa. Hotellilla on neljä tähteä, mutta viisi ei olisi meidän kokemuksemme perusteella liioittelua.

Hotellilla on kiva allasalue baareineen (alkoholia täällä tosin ei tarjoilla edes hotellissa toisin kuin muualla Arabiemiraateissa), ja yksityinen siisti, isohko ja suojainen hiekkaranta. Huoneet ovat suhteellisen tilavia (väittäisin, että ne ovat isompia kuin Suomessa keskimäärin), ja kaikkialla on uutta ja siistiä.

Hotelli on avattu vuosi sitten pitkään kestäneen remontin jälkeen (esimerkiksi osa TripAdvisor-sivustolla olevista kuvista ja arvioista ovat ajalta ennen remonttia eivätkä sitenvvastaa enää nykyistä todellisuutta). Koko henkilökunta on uutta, myös hotellin johtaja, ja ajatuksena on selkeästi ollut luoda hotelliin hienostunut mutta ystävällinen tunnelma. Siinä on onnistuttu hyvin!

Lisäksi Oceanic on panostanut ruokaan. Kauniit merinäköalat omaava ravintola tarjoilee runsaan ja erittäin maistuvan buffe-lounaan ja -päivällisen joka päivä kohtuulliseen hintaan. Ravintolapäällikkö on kansainvälisiä tunnustuksia kerännyt (ja kuulemma myös Hell's kitchen-ohjelmassa kilpaillut) taituri, enkä ole vielä maistanut mitään, mikä ei maistuisi hyvältä... Tällä hetkellä illallinen tarjoillaan "Seven wonders of the World"-teemalla ja joka ilta tarjolla on makuja eri puolilta maailmaa. Jälkiruokapöytä on (petollisen) houkutteleva, iso ja herkullinen!

Hotellilla on myös tasokas kauneuskeskus ylimmässä kerroksessa, ja sen hoitohuoneista - kuten myös samoissa tiloissa sijaitsevalta kuntosalilta - avautuu hulppeat näkymät merelle, vuorille ja kaupunkiin. Myös sukellus- tai snorklausretkelle kannattaa ehdottomasti lähteä hotellin sukelluskeskukselta. Kirkkaissa ja lämpöisissä vesissä vedenalaiseen maailmaan tutustuminen on hieno kokemus.

Hotellin www-sivut www.oceanichotel.com

2) Lentomatka on lyhyt

Sinivalkoiset Finnairin siivet lennättävät Helsingistä suoraan Dubaihin (josta on noin kahden tunnin ajomatka Khorfakkaniin) läpi talven 6,5 tunnissa. Kun on lentojen varauksen kanssa ajoissa liikkeellä - tai vaihtoehtoisesti bongaa ne viime tipassa esim. Aurinkomatkojen ylijäämästä - hintakaan ei päätä huimaa.

Lentoja on toki runsaasti myös Keski-Euroopan kautta ja esim. Norwegianilta voi löytää todella edulliset lennot Oslon kautta, jos on joustava matkapäiviensä suhteen.

3) Khorfakkan on kaunis

Kolmen kilometrin mittainen hiekkaranta palmuineen. Kirkas turkoosinen (ja lämmin) merivesi. Kaupunkia ympäröivät vuoret. Joka aamu voi herätä todeten olevansa keskellä maisemaa, jota ei halua unohtaa.

4) Tunnelmaa (jopa eksotiikkaa) on sopivasti

Täällä pääsee helposti kokemaan arabimaailman elämänmenoa ilman, että tarvitsee kovin paljoa siihen mukautua (ei huntua, ei edes pitkää hametta), jos ei itse halua. Monessa muussa paikassa tällainen ei ole mahdollista. Paikalliset elävät omaa elämäänsä ja turistit omaansa.

Rukouskutsut voivat häiritä tai sitten ne voivat olla mukava kotoisesta poikkeava mauste päivää rytmittämään. Paikallisten pukeutuminen voi kumnastuttaa tai sitten sen yhtenäisyyttä voi ihailla ja pohtia, millaisia sosiaalisia kuvioita pukukoodin ylläpitämisen taustalla on. Ihmiset ovat hymyileviä ja ystävällisiä varsinkin, jos on itse aloitteellinen kontaktin ottamisessa. Tai vaihtoehtoisesti voi kulkea kenenkään häiritsemättä omissa oloissa vaikka koko loman.

Toki on mahdollista maata auringossa hotellin aitojen sisäpuolella, jos ei kaupunkiin jalkautuminen huvita. Uskon, että myös sillä tavalla vietetty loma on täällä rentouttava ja upea.

5) Hintataso on kohtuullinen

Ruoka on Suomeen verrattuna suorastaan halpaa varsinkin kaupoissa, mutta myös ravintoloissa. Elektroniikka ym. merkeillä markkinoitava kulutustavara on noin arvinlisäveron verran edullisempaa, kun taas "merkittömiä" vaatteita, astioita ja sisustustavaraa (jos sellaista onnistuu täältä kotiin kuljettamaan) saa puolella hinnalla tai edullisemmin. Palvelut ovat todella edullisia (mm. taksit, kampaamot), samoin bensa ja auton vuokraaminen.

6) Etäisyydet joka puolelle ovat sopivat

Dubaista ajaa tänne pari tuntia. Fujairah on lähin suurempi kaupunki. Sinne on matkaa 30 min. Ras Al Khaimah (jossa sijaitsee mm. iso ja kehuttu vesipuisto) on 1,5 tunnin ajomatkan päässä ja Abu Dhabiin ajaa kolmisen tuntia. Jos haluaa ajella tässä niemennokassa ympäriinsä, Khorfakkan on hyvä tukikohta.

7) Sää on mitä suurimmalla todennäköisyydellä hyvä

Joulukuu oli tänä talvena viileä, mutta sekin olisi ehkä tuntunut ihan kohtalaisen lämpimältä, jos lomalle olisi lähtenyt pimeästä ja loskasta. Mutta kuulemani ja kokemani perusteella ainakin loka-marraskuussa ja tammi-maaliskuussa sää on melko varmasti hyvin miellyttävä: Lämmin, mutta ei paahtava, ja aurinkoinen. Sateen todennäköisyys on minimaalinen.
--
Me emme olisi todennäköisesti koskaan päätyneet tänne, jos ei urheilun ihmeellinen verkosto olisi meitä tänne heittänyt. En tietäisi, mistä olisin jäänyt paitsi, enkä osaisi sitä harmitella. Mutta nyt, kun olemme täällä eläneet - ja olemisestamme iloineet ja nauttineet - voin sydämestäni suositella tätä kenelle tahansa lomapaikaksi. Ne muutamat suomalaiset, joita olemme täällä tavanneet, ovat olleet samaa mieltä. Tämä on ihana paikka ympäröivästä kauneudesta, lämmöstä ja leppoisasta oloilusta nauttimiseen. Uskallan siis toivottaa Khorfakkanin puolesta: Tervetuloa!


Oceanicin buffen jälkiruokapöytä
LisääR
antamaisemaq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti