sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Mieli kohti kotia

Se onkin helpommin sanottu kuin tehty tämä "muutaman kuukauden toimeton oleilu" täällä kaukana. Ihan väkisin ajatukset alkaa viipyä enemmän ja enemmän Suomessa, ja - vaikka kuinka yrittäisi elää hetkessä - asioissa, joita ehkä pitäisi alkaa täältä käsin suunnittelemaan ja järjestelemään. Sää on edelleen pilvinen ja kolea, joten rantalomaa tästä ei taida ainakaan muutaman seuraavan viikon aikana tulla. Että mitä sitä sitten keksisi?

Eilen illalla, sunnuntaina klo. 19, Tunde kävi tapaamassa lääkäriä. Leikkausaika varmistui ensi viikolle ja kahden viikon päästä aloitetaan jalan kuntoutus. Siitä, kuinka kauan kuntoutuksessa kestää, ei ole vielä tietoa, mutta näillä näkymin lähdemme kohti kotia maaliskuun alussa. Sitä ennen siis "pitäisi" kierrellä täällä se, mitä mieli tekee. Ainakin Dubaissa voisi (kaikesta huolimatta) käydä uudelleen, ehkä myös Abu Dhabissa. Ras Al Khaimahissa olisi myös kiva käydä muuallakin kuin satamassa. Logos Hopelle ajaessamme näimme valtavan puiston ja kuulemma kaupungissa on myös kiva vesipuisto, joten sitten, kun säät lämpenee, siellä viettäisi varmasti mukavasti päivän tai kaksi. Jos oikein innostumme, voisimme käydä myös Omanin Muscatissa. Se on kuulemma viehättävä kaupunki ja vierailemisen arvoinen, mutta automatka ja rajamuodollisuudet hiukan mietityttävät. Leikittelen myös ajatuksella, että matkaisimme täältä jonnekin Aasiaan (matka-aika ja hinta olisi puolet vähemmän kuin Suomesta), mutta se taitaa jäädä vain haaveilun tasolle.

Tässä kotikulmilla on tarkoitus käydä satamassa hedelmä- ja vihannestorin menoa ihmettelemässä, kiivetä vuorelle, käydä veneretkellä ja ehkä myös snorklaamassa ja koralleja katsomassa. Aavikolla voisi käydä kamelilla ratsastamassa tai maastoautolla ajelemassa ja beduiiniteltassa nukkumassa, mutta se on ehkä vähän liikaa lapsille. Ostoslistalla on jokin kiva öljyparfuumi (jonka hinta muuten täällä on 10-25 drh pullolta, kun Dubaissa hinta oli 150 drh!!!) ja lapsille omiin huoneisiin luvattuja seinäkoristeita. Haluaisin ostaa myös pari mattoa ja valtavan valaisimen parvekkeelle, mutta toistaiseksi en ole keksinyt, kuinka saisin ne täältä Jyväskylään maksamatta itseäni kipeäksi kuljetuksesta...

Pääasiassa elelemme arkeamme kuten tähänkin asti. Ensimmäinen matkalaukku on jo pakattu ja ruokakaappeja yritetään syödä tyhjäksi niin, että jäisi mahdollisimman vähän eteenpäin jaettavaksi (pelkään, että jos jätämme tänne jotakin seuraavia asukkaita varten, ne lentävät joka tapauksessa surutta roskiin). Lakanoita, pyyhkeitä ja muita seuran tänne hankkimia tavaroita en pysty haaskaamisen mielenlaadulta pelastamaan, vaikka haluaisin. Ne lentävät varmaankin roskiin uudelle asukkaalle hankittujen vastaavien tieltä. Ärh. Lisäksi koen haikeutta jo valmiiksi siitä, että ystäväni mikrokuitumoppi ei voi matkata kanssamme kotoisia lattioita putsaamaan... toivottavasti sen seuraava käyttäjä osaa arvostaa sitä yhtä paljon kuin minä :)

Odottelemme lisää lämpöä ja uimakelejä ja valmistaudumme samalla henkisesti siihen, että myöhästyneen talven saapumisen vuoksi vielä maaliskuussakin saattaa olla metri lunta ja parikymmentä astetta pakkasta meitä koto-Suomeen tervetulleeksi toivottamassa.

Pari päivää sitten oli uimakeli!
Khor Fakkania erilaisesta vinkkelistä. Tie kaupungista ulos nousee vähän vuoren rinnettä ja pysähdyttiin ottamaan muutama kuva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti