sunnuntai 1. joulukuuta 2013

No se kansallispäivä!

Tänään ja huomenna sitä nyt sitten töötätään autoilla, liehutetaan lippuja, näytetään televisiosta armeijanäytös ja paraati toisensa perään, syödään ulkona, soitetaan musiikkia, ammutaan raketteja, huudetaan, nauretaan, ajetaan ympyrää,... juhlitaan kansallispäivää kaikin mahdollisin keinoin. Suurimmat juhlat eivät olleet perjantaina vaan koko viikonloppu ja maanantai on omistettu tärkeälle päivälle.

Istuimme lasten kanssa kahvilan terassilla illan pimetessä. Autoja kulki ohi päättymättömänä nauhana välillä töötäten, välillä kaahaten. Ikkunat on auki, kattoluukuissa ja ikkunoissa näkyy (roikkuu) lapsia lippujen kanssa (kyllä, vähän hirvittää), musiikki soi, noin joka kolmannessa autossa EI ole maalattuna lipun värejä. Mistä nämä kaikki tulee ja minne ne on menossa? Lähelle vai kauas? Ainakin osa autoista meni ohi useammin kuin kerran, joten heillä määränpää taisi olla ajelu itsessään.

Matkalla Ras Al Khaimahiin näimme muutamassa paikassa meren rannassa suuret alueet täynnä telttoja. Osa ihmisistä juhlii koko viikonlopun rannalla grillaillen ja pelaillen ja nukkuu yöt teltassa. Matkailuautoja oli jopa yllättävän vähän, vain muutamia. Pohdimme ohi ajaessamme, että meidän vanhempiemme ikäiset ihmiset, ja nuoremmatkin, ovat vielä syntyneet ja olleet lapsia ja nuoria teltoissa elävän beduiinikansan keskellä... Muutos nykyiseen on huima ja on tapahtunuy loppujen lopuksi käsittämättömän lyhyessä ajassa. Ja ikään kuin edelleen tapahtuu, kun joka paikkaa rakennetaan ja ehostetaan entistä komeammaksi.

Illalla kävimme mekin ajamassa pienen kierroksen autoletkan mukana. Tunnelma oli kyllä kiva! Otin kuvia tällä kertaa juurikaan pelkäämättä, pahastuuko joku. Suurimmaksi osaksi ihmiset vain hymyilivät ylpeinä autoistaan.

Huomenna juhlat ehkä vielä kovenevat ja, jos mahdollista, lippuja on vielä vähän (tai paljon) enemmän. Ja sitten... Onkin mielenkiintoista nähdä, katoavatko koristellut autot ja liput katukuvasta kertaheitolla, vai hiipuuko hekuma vähitellen kuten kasvoikin.

Se keskiviikkoiltainen tööttäily muuten johtui siitä, että Expo 2020 oli äänestämällä myönnetty Dubaihin. Sen juhlistamistahan voi jatkaa lipuin ja röyhelöin vaikka seuraavat seitsemän vuotta! ;)

Autoletkaa...
...liikkeessä
Muutama kuva lisää näistä koristelluista autoista vielä
42 itsenäisyyden vuotta. Herättää kysymyksen, millaiset on bileet esim. 50-vuotisjuhlavuonna.
Beduiinimenneisyyden muistoksi?
Sisääntuloväylä kotikaupunkiimme
Joku hallintorakennus
Hienoin tähän asti. Kyllä, se on kullan värinen!
Lisäksi tämä kimalteli. Näkeeköhän kuski tuosta hyvin ulos? Ei sillä, että se olisi olennaista...
Lasten matkanteko kylmää sydäntä välillä...
Anteeksi surkea tarkkuus, mutta tämä oli NIIN huvittava, että piti laittaa näytille. Se on maastoauto, jonka päälle on kiinnitetty noin iso rantapallo UAE:n väreissä tietenkin!
Lippu on myös hyvä keulakoriste!
Ja vielä pari (kehnohkoa) kuvaa telttaleireistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti