keskiviikko 27. marraskuuta 2013

"We haven't seen anything yet"

Kenellekään ei ole missään tapauksessa voinut jäädä epäselväksi, että paikallinen itsenäisyyspäivä, "national day", lähestyy lähestymistään. Virallinen juhlapäivä on 2.12., mutta suurimmat juhlat pidetään todennäköisesti tulevana perjantaina, koska perjantai on täkäläinen pyhä- ja vapaapäivä. Toki myös 2. päivä on vapaapäivä,  mutta ilmeisesti juhlat on tapana juhlia juuri perjantaina.

Kaikki paikat on siis täynnä lippuja. Niiden määrä tuntuu koko ajan lisääntyvän, ja tällä hetkellä voi sanoa, että ei voi katsoa mihinkään suuntaan näkemättä lippua jossain muodossa jossakin. Myös seitsemän emiraatin hallitsijat (sheikit) on kuvattu yhä useammassa autossa, lipussa tai jopa rakennusten seinissä sloganin "42 - spirit of the union" kanssa. Ihmiset kantavat "I ♡ UAE" huiveja, rintamerkkejä, ilmapalloja. Miehillä on lipun väreissä lippiksiä ja tietenkin autot kuorrutettu kaikilla mahdollisilla lipun värisillä härpäkkeillä.

Mitä tuleman pitää? Miten täällä juhlitaan? Tunden arvion mukaan emme ole vielä nähneet puoliakaan siitä, mitä on tulossa. Taidan alkaa uskoa samoin... Esimerkiksi nyt, tavallisena keskiviikkoiltana, kotimme ohi menee loppumaton autovirta, jotka kaikki jostain syystä tööttävät torviaan. Epäilen, että ne ajavat tuota lipuin koristeltua pääkatua edestakaisin ja juhlistavat tuuttailullaan itsäisyyspäivän juhlintaa aloittelevien piknikiä viettävien ryhmien iltaa. Yleensä näin keskiviikkona ei rannassa ole vielä juurikaan väkeä - eikä varsinkaan noin vilkasta ja äänekästä liikennettä. Jossain ammuttiin juuri äskettäin ilotulitusraketteja...

Myös hotellilla, jossa käymme uimassa, vihjailtiin hienovaraisesti, että perjantaina se tulee olemaan ääriään myöden täynnä. En olisi sinne hinkunut silloin muutenkaan, mutta nyt on varmaa, että pidämme uintivapaata silloin. Jollain tavalla tähän juhlaan täytyy yrittää osallistua, mutta ehkä se on mukavampi tehdä jossain, missä ei puserru väenpaljouteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti