maanantai 4. marraskuuta 2013

"Eihän se niin kaukana ollutkaan!"

Lapsilla, varsinkin koneita ja menopelejä rakastavalla Aamolla, on ollu juhlaa! Sunnuntai-iltana matka alkoi mummulasta ukun Mersulla. Sitten mentiin junalla. Tikkurilasta päräytimme reteästi (tila)taksilla hotellille (muut vaihtoehdot olisivatkin olleet tuohon aikaan päivästä ja aikaista herätystä edeltävänä iltana silkkaa typeryyttä). Tänä aamuna pääsimme hotellilta kentälle pikkubussilla, ja päivä istuttiin lentokoneessa. Kentältä meidät vielä kuljetettiin emiraattilaisella pikkubusalla perille uuteen.... hmmm... kotiin.

Tunde ei päässyt meitä kentälle vastaan, sillä treeneistä ei sovi olla pois. Kulttuurishokki nro. 1 taitaa olla kohdattu. Joukkue sentään lähetti kuljettajan ja minibussin meitä vastaan ettei tarvinut heti kättelyssä ottaa uusia kuvioita haltuun sen enempää. Kuljettaja sattui olemaan mukava, englantia melko hyvin puhuva mies, joka kertoi käsittämättömältä tuntuvia faktoja täkäläisten elämästä. Niihin täytyy ehdottomasti vielä myöhemmin palata. Kuski itse ei ole synyisin Emiraateista - jos olisi hän ei todellakaan ajaisi jalkapallojoukkueen pikkubussia - eikä viihdy siirtolaisena kovin hyvin. Silti, tai juuri siksi, hänen näkökulmansa asioihin oli mielenkiintoinen.

Mutta päivän tärkein uutinen on se, että perheemme on taas yhdessä ja menee nukkumaan saman katon alla! Voi sitä lasten riemunkiljahdusten ja säntäilyn määrää, kun saavuttiin pihaan ja tuttu mies tuli vastaan! Ja oli minustakin sen tutun miehen näkeminen oikein mukavaa, vaikka en sentään kiljunut tai säntäillyt siitä ilosta

Helpottavaakin tämä on. Kun kone laskeutui Dubaihin, pala nousi kurkkuun ja huojennus valtasi mielen. Yksi iso etappi on takana! Me selvittiin tästä syksytä kaikkine kiemuroineen, ja nyt me ollaan täällä! Varmasti paljon opittavaa ja ihmeteltävää on edessä, mutta nyt jotain hyvin konkreettista ponnisteltavaa on takana. Voi katsoa uuteen ja eteenpäin.

Ja kun kotia ei enää muuallakaan ole, alkaa tämä kerrostalokolmio hiekan keskellä varmaan pian tuntua ainakin jollain tapaa omalta.

1 kommentti:

  1. Ihana että matka sujui ja olette nyt siellä yhdessä! Kulttuurishokeista viis, teillä on toisenne <3

    VastaaPoista